fbpx

INFOGRAFIC/ Lista celor mai importante evenimente cultural-turistice din 2020

 INFOGRAFIC/ Lista celor mai importante evenimente cultural-turistice din 2020
Susține Ecopresa, distribuie!

Localnicii, dar și turiștii care vin să descopere Moldova au în acest an posibilitatea să-și alege, pe lângă vizite la monumente ale naturii, și un eveniment din calendarul „Pomul Vieții”. În acest an, acesta conține 40 de evenimente, dintre care opt evenimente culturale, 12 evenimente vitivinicole, 15 evenimente de folclor și tradiții și cinci sportive.

Potrivit calendarului, următorul eveniment este – Festivalul internațional „Mărțișor” care se va desfășura în perioada 1-10 martie la Chișinău.

Festivalul „Mărțișor” este o atracție pentru cei care vor să descopere cultura bogată și artiștii talentați ai Moldovei. Timp de 2 săptămâni, ansambluri de muzică și dans, din țară și de peste hotare, transformă scena palatului ”Nicolae Sulac” într-o adevărată paradă a tradițiilor, transmise cu bucurie față de venirea primăverii. De mai bine de 50 de ani, festivalul Mărțișor aduce un omagiu acestui obicei romantic prin muzică și dans, cu ajutorul artiștilor consacrați locali și străini.

De asemenea, calendarul conține și tradiționalele festivaluri:

> 23 Mai Urban Vibes – festival urban – cultural
> 23-24 Mai Street Food and WIne Festival – festival gastronomic
> 31 Mai Mai Dulce – festivalul tradițiilor dulci și iProsop – festivalul prosoapelor tradiționale la Șelemet, Cimișlia
> 7 Iunie Strawberry&Wine Fest – festivalul căpșunei și a a vinului la Chateau Vartely, Orhei
> 7 Iunie Duminica Mare – festivalul tradițiilor moldovenești la Domulgeni, Florești

Lista integrală a evenimentelor o descoperiți mai jos:

85052733_1762557520547712_8675103144939618304_o;

Evenimentele incluse în calendar sunt susținute de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Agenția de Investiții, Oficiul Național al Viei și Vinului, Proiectul de Competitivitate din Moldova finanțat de USAID și Guvernul Suediei, Asociația Națională pentru Turism Receptor din Moldova și parteneri privați.


Susține Ecopresa, distribuie!