fbpx

Incendiu de la baterii în centrul capitalei

 Incendiu de la baterii în centrul capitalei

Gheretă E-Reciclare aprinsă. Foto: Ecopresa.md

Susține Ecopresa, distribuie!

În seara zilei de 30 noiembrie 2016 în centrul capitalei a ars o gheretă E-Reciclare în care se aflau baterii și deșeuri electrice. Incendiul s-a produs în jurul orei 19.30, la intrare în Grădina Publică Ștefan cel Mare.

La apelul unor trecători, la fața locului a venit un echipaj al Serviciului Pompieri care au stins focul.

Cel mai probabil, ghereta s-a aprins ca urmare a neglijenței sau reavoinței unor cetățeni. În interiorul gheretei E-Reciclare se aflau mai multe tipuri de deseuri electrice, baterii, electrocasnice care luaseră foc. Un live de la fața locului a fost  publicat pe pagina de facebook a Asociației Jurnalistilor de Mediu si Turism Ecologic din Republica Moldova.

Asociatia Moldrec a reacționat la cele întâmplate, postând un comentariu pe rețelele de socializare:

„Cu tristete, constatăm faptul că iresponsabilitatea unor oameni, care arunca toate deseurile în tomberoanele pentru colectarea deseurilor de echipamente electrice și electronice poate aduce daune, nu numai mediului înconjurător, dar și poate pune viața celor din preajma lor în pericol. Asociatia Moldrec (Garda de Reciclare) a mentionat de mai multe ori ca tomberoanele de colectare a Bateriilor sau a Deșeurilor Electrice și Electronice necesită a fi plasate în locuri sigure și supravegheate. Ele nu trebuie plasate în parcuri centrale, la intrarea în blocuri sau în locuri nesupravegheate!”, au afirmat reprezentanții Moldrec.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!