fbpx

Incendierea unei miriști la Cimișlia a fost amendată cu 12 mii de lei

Susține Ecopresa, distribuie!

Inspectorii de mediu din raionul Cimișlia au aplicat o amendă de 12 mii de lei după ce au depistat că un sector de nouă hectare de miriște a fost incendiat. Incidentul a fost descoperit în satul Porumbrei, raionul Cimișlia, în cadrul unor razii de combatere a tăierilor ilicite, arderea resturilor vegetale, antibraconaj.

Pe cazul dat a fost încheiat un proces-verbal pentru degradarea terenurilor, falsificarea informației despre starea și folosirea lor și a fost aplicată o amendă de 12 000 de lei. Cuantumul prejudiciului cauzat mediului constituie suma de 1000 lei.

Și inspectorii de mediu din Bălți au efectuat razii și au prins în flagrant tăierea a trei copaci de stegar. Este vorba despre copaci cu diametrul de 24 cm, 16 cm și 8 cm din fâșiile forestiere de protecție a câmpurilor agricole care aparţin I.C.C.C. „Selecția”. Astfel, două persoane au fost amendate cu 2700 de lei. Prejudiciu cauzat mediului urmează a fi recuperat. Masa lemnoasă sustrasă ilicit a fost transmisă I.C.C.C. „Selecția” pentru păstrare.

Ca urmare au fost întocmite două procese verbale cu privire la contravenție în baza art. 122 aln. (1), Codul Contravențional al Republicii Moldova cu aplicare amenzii în sumă de 2700 lei. Prejudiciu cauzat mediului constituie 115 lei și 20 bani, ce urmează a fi recuperat. Masa lemnoasă sustrasă ilicit a fost transmisă I.C.C.C. Selecția pentru păstrare.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!