fbpx

Importul pieselor auto uzate în Moldova, permis. Excepțiile

 Importul pieselor auto uzate în Moldova, permis. Excepțiile

Foto: Pixabay

Susține Ecopresa, distribuie!

Deputații au votat, în cea de-a două lectură, PROIECTUL de lege pentru modificarea Codului vamal și anume – excluderea prohibiției la importul pieselor și accesoriilor uzate pentru mijloacele de transport. Excepții vor constitui componentele din sistemul de frânare și de direcție.

CITEȘTE ȘI VIDEO/ Inițiativă legislativă care ignoră normele de mediu. Deputații PAS insistă pe importul pieselor auto uzate

Potrivit notei informative a proiectului a căror autori sunt trei deputați PAS, proiectul de lege prevede eliminarea prohibiției la introducerea pe teritoriul Republicii Moldova a părților și a accesoriilor uzate pentru autovehicule. Astfel, prin prisma proiectului de lege se urmărește contracararea schemelor de contrabandă, a importurilor ilicite a pieselor uzate în Republica Moldova, precum și legiferarea plasărilor acestora pe piața autohtonă, cu asigurarea încasărilor tuturor drepturilor de import prevăzute de legislație.

CITEȘTE ȘI „Această inițiativă este prematură”. Opinia ecologiștilor privind proiectul de lege care ar permite importul pieselor auto vechi în R. Moldova

Precizăm că, în cadrul consultărilor publice ecologiștii și importatorii de mașini au declarat că inițiativa ar transforma R. Moldova într-o gunoiște a fiarelor vechi, declarând că proiectul este prematur și ar încuraja utilizarea mașinilor vechi.


Susține Ecopresa, distribuie!