fbpx

A început Programul Naţional de Împădurire şi Reîmpădurire. Prima acțiune de plantare a avut loc la Ștefan Vodă

Susține Ecopresa, distribuie!

Programul Naţional de Împădurire şi Reîmpădurire a fost început cu o plantare în raionul Ștefan Vodă. Zece hectare te teren din componenţa Parcului Național „Nistrul de Jos” au fost plantate ieri, 20 martie, cu arbori de plop şi stejar.

Aceasta este prima acţiune practică din cadrul Programului Naţional de Împădurire şi Reîmpădurire ce prevede plantarea cu vegetaţie forestieră a circa 100 000 de hectare. La lucrările de plantare au participat ministra Mediului, Iuliana Cantaragiu şi conducerea Agenţiei „Moldsilva”.

Valorificarea acestui proiect important de ţară va continua cu lucrări de plantare şi în alte localităţi din ţară, iar solicitarea către autorităţile publice locale este ca, în cazul identificării terenurilor disponibile pentru plantări, să se adreseze către Agenţia „Moldsilva” sau entităţile silvice teritoriale pentru stabilirea aspectelor de cooperare sau asigurare cu material săditor”, se spune într-un comunicat de presă al Agenției „Moldsilva”.

Parcului Național „Nistrul de Jos” cuprinde zona fluviului Nistru inferior în partea de sud-est a Republicii Moldova, amplasată pe ambele maluri ale fluviului Nistrului, cuprinzând raioanele Slobozia, Ștefan-Vodă, Căușeni pe o suprafață totală de circa 60 000 de hectare.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu