fbpx

Importul de piese uzate ale automobilelor, avizată pozitiv. Recomandarea Guvernului

 Importul de piese uzate ale automobilelor, avizată pozitiv. Recomandarea Guvernului

Foto: Pixabay

Susține Ecopresa, distribuie!

Inițiativa care ar permite importul de piese uzate ale automobilelor în R. Moldova a fost avizată pozitiv de Guvern. O decizie în acest sens fiind luată în ședința din 9 februarie.

Totuși, potrivit avizului, ținând cont de necesitatea asigurării unei politici protecționiste a mediului și a sănătății populației, precum și întru asigurarea securității circulației rutiere, se recomandă introducerea în proiectul de lege a prevederilor ce țin de delimitarea unor categorii de piese uzate ce vor fi interzise importului.

CITEȘTE ȘI VIDEO/ Inițiativă legislativă care ignoră normele de mediu. Deputații PAS insistă pe importul pieselor auto uzate

Potrivit notei informative a proiectului a căror autori sunt trei deputați PAS, proiectul de lege prevede eliminarea prohibiției la introducerea pe teritoriul Republicii Moldova a părților și a accesoriilor uzate pentru autovehicule. Astfel, prin prisma proiectului de lege se urmărește contracararea schemelor de contrabandă, a importurilor ilicite a pieselor uzate în Republica Moldova, precum și legiferarea plasărilor acestora pe piața autohtonă, cu asigurarea încasărilor tuturor drepturilor de import prevăzute de legislație.

CITEȘTE ȘI „Această inițiativă este prematură”. Opinia ecologiștilor privind proiectul de lege care ar permite importul pieselor auto vechi în R. Moldova

Precizăm că, în cadrul consultărilor publice ecologiștii și importatorii de mașini au declarat că inițiativa ar transforma R. Moldova într-o gunoiște a fiarelor vechi, declarând că proiectul este prematur și ar încuraja utilizarea mașinilor vechi.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!