fbpx

Doi vânători au rămas fără puști și vor fi privați de dreptul de port armă după ce au tras în vulpi prea aproape de localitate

 Doi vânători au rămas fără puști și vor fi privați de dreptul de port armă după ce au tras în vulpi prea aproape de localitate

Imagine simbol/golos.ua

Susține Ecopresa, distribuie!

Doi vânători au rămas fără puști și vor fi privați de dreptul de port armă după ce au încălcat regulile de vânătoare. Inspectorii de mediu i-au prins pe cei doi în timp ce vânau vulpi la o distanță mai mică de 500 de metri de o localitate, ceea ce este absolut interzis. Vânătorii s-au ales și cu amenzi.

Ofițerul răspunzător pe regimul de arme și muniții a ridicat de la persoanele delincvente două arme de vânătoare, pentru ca ulterior să le fie retrase permisele de armă pe un termen de 5 ani și cu impunerea obligatorie de înstrăinare a acestor arme.

Urmare a verificărilor de rutină, inspectorii au depistat și alte cazuri de încălcare a regulilor de vânătoare. În cinci cazuri vânătorii dețineau cartușe încărcate cu alice mai mari de 5,0 mm, care sunt interzise pentru orice vânătoare. Alte trei persoane, încălcând prevederile regulilor de securitate la vânătoare, nu erau echipate corespunzător, iar unul din vânători se deplasa în unitatea de transport cu arma montată, nepusă în husă.

Acești vânători s-au ales cu amenzi cuprinse între 600 și 2000 de lei.

Urmare a inspectării și verificării activităților de vânătoare, s-au întocmit 12 procese-verbale contravenționale cu aplicarea unor amenzi în sumă totală de 13 800 lei.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu