fbpx

Foto: Grindină de proporții într-un oraș din Slovenia

 Foto: Grindină de proporții într-un oraș din Slovenia

Sursa: dolenjskanews.com

Susține Ecopresa, distribuie!

O ploaie torențială cu grindină a transformat străzile unui oraș din vestul Sloveniei în râuri. Cea mai afectată zonă de grindină este Žužemberk. Nimic nu a rezistat în fața apei și a bucăților de gheață: mașinile au fost luate pe sus la fel de ușor ca pubelele de gunoi și băncile, relatează Dolenjska News.

c2g9YzhiYjBmMjRlMTdhODQ3NDY5YzY0NmViNGRlMGQ0OTg

Vremea instabilă în Slovenia a luat literalmente recolta în anumite zone. Potrivit portalului de știri Dolenjska, furtuna a izbucnit în zona Suha krajina și o mică grindină cădea la Dvor, care, datorită intensității sale, a tăiat bine recolta. Boabele de gheață au acoperit complet locul.

La Dvor, apa meteorică și grindina au inundat o clădire de afaceri cu un depozit și un atelier de reparații auto. Pompierii din PGD Dvor, Ajdovec și Žužemberk au îndepărtat grindina din curte și au pompat apă meteorică din clădire.

YXNoPWE3NWUyNTcxODNkNThiNDRmM2EyNjNkNzdjMjY0NjE1

Pe 3 august, în jurul orei 15.05 în Dvor, municipiul Žužemberk, un fulger a doborât un tei care a căzut pe firele electrice și pe acoperișul castelului. Pompierii PGD Dvor, Ajdovec și Žužemberk au îndepărtat copacii căzuți, au acoperit clădirea cu țiglă și folie de construcție. Muncitorii din Elektro Ljubljana au deconectat electricitatea de pe liniile electrice și au permis pompierilor să lucreze în siguranță.

A existat, de asemenea, o mică furtună de grindină în zona Novo mesto, care a fost mai mică decât în ​​Suha krajina.

Potrivit presei locale, pentru a elibera drumurile, a fost nevoie de intervenția autospecialelor.

YXNoPWY4YjVlN2U3MDRmNDFhNTc5ZWJiNmJlNTU3NjFkNDU1

Localnicii spun că grindina a ajuns tocmai până la genunchi.
Oamenii s-au organizat cu lopeți, chiar și cu un plug pentru a curăța zonele afectate. Datorită intensității, consecințele vor fi cel mai probabil vizibile asupra agriculturii.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!