fbpx

Fenomen rar în Brazilia. A nins în peste 40 de orașe din sudul țării

 Fenomen rar în Brazilia. A nins în peste 40 de orașe din sudul țării

Sursa: Digi24.ro

Susține Ecopresa, distribuie!

Schimbări climaterice în sudul Braziliei, temperaturile au scăzut brusc în perioada zilei de 29 iulie, în unele zone a nins, pe măsură ce o masă de aer polar a avansat spre partea central-sudică a acestei ţări. Brazilia reprezintă o putere globală în agricultură, din cauza ninsorilor, plantaţiile de cafea, trestie de zahăr şi portocalul sunt în zona de risc.

Automobilele, străzile şi autostrăzile din sudul Braziliei au fost acoperite cu un strat de gheaţă, iar localnicii au profitat de ocazie pentru a face fotografii şi a se juca în zăpadă, construind şi câţiva oameni de zăpadă.

https://twitter.com/i/status/1420559042716573702

Unul din localnici susține că încă nu a văzut niciodată zăpadă. „Am 62 de ani şi nu am văzut niciodată zăpadă până acum. Să vezi frumuseţea naturii este ceva indescriptibil”, a declarat pentru postul TV Globo şoferul de camioane Iodor Goncalves Marques.

„Peste 40 de oraşe din statul Rio Grande do Sul prezintă condiţii de polei şi cel puţin 33 de municipalităţi au raportat ninsori”, a precizat compania de meteorologie Somar Meteorologia.

Conform Digi24.ro, din cauza vremei neobișnuit de rece din Brazilia, costurile cafelei și zahărului se vor majora. Meteorologii avertizează că astăzi va fi cea mai rece zi a anului.

Brazilianul Joselaine da Silva Marques a declarat pentru TV Globo că se bucură de zăpada căzută în Cambara do Sul.

„A meritat. De fapt, aproape că nu simțiți frigul din cauza cât de interesantă este zăpada. Este minunat! ”, susține brazilianul. 

https://twitter.com/i/status/1420825188246097924

Meteorologul companiei Rural Clima, Marco Antonio dos Santos anunță că regiunile sudice din Goias şi Mato Grosso do Sul, două state braziliene în care fermierii s-au specializat în diverse culturi, precum cele de porumb, se vor confrunta cu temperaturi scăzute în cursul zilei de vineri, pe măsură ce valul de aer rece va continua să se îndrepte spre nord.

Compania de meteorologie MetSul, anunță că vânturile înregistrate în oraşul Sao Francisco de Paula au atins viteze de 80 de kilometri pe oră, un fenomen rar întâlnit în aceste regiuni ale Braziliei.


Susține Ecopresa, distribuie!