fbpx

Cum să ajungi duminică la unul dintre cele mai mari și moderne parcuri fotovoltaice din Moldova

 Cum să ajungi duminică la unul dintre cele mai mari și moderne parcuri fotovoltaice din Moldova

Festelita. Foto: aee.gov.md

Susține Ecopresa, distribuie!

Cea de-a treia vizită organizată în cadrul Festivalului Ziua Mediului va avea loc duminică, 13 iunie, la Feștelița și Copceac, raionul Ștefan Vodă.

La Feștelița, participanții vor putea vedea cel mai modern parc fotovoltaic din Moldova, realizat grație suportului Uniunii Europene, prin programul „Convenția Primarilor. Proiecte Demonstrative”.

Asociația Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic anunță că în cadrul vizitei este preconizată o discuție cu primarul localității, Nicolae Tudoreanu, iar detaliile specifice vor fi explicate de un expert în eficiență energetică, grație parteneriatului cu AO Renaşterea Rurală.

După Feștelița, participanții vor ajunge în Copceac, o localitate din apropiere. Despre Copceac, unul dintre cele mai mari sate din R. Moldova, se știe că a fost salvat de alunecări și degradare a solurilor datorită plantării masive de pădure și restabilirii pășunilor. La Copceac, echipa de vizitatori va fi ghidată de primarul Vasile Țînțari și experții proiectului Arboretum.

Pentru doritorii de a participa la vizita în teren, este disponibil (în limita locurilor disponibile) transportul organizat de Asociația Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic, prin completarea formularului de participare: https://forms.gle/PneicXjc7vZVVpWD8.

Festivalul Ziua Mediului Moldova este organizat de Asociația Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic, în cadrul unui proiect finanțat de Programul de Granturi Mici GEF – PNUD, cu asistența financiară a Suediei – Embassy of Sweden in Chisinau, cu suportul Organizației Mondiale a Sănătății în Moldova – World Health Organization in Moldova și UNDP Moldova, în parteneriat cu comunitatea de mediu.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!