fbpx

Cel mai mare parc fotovoltaic din Europa va fi construit în România

 Cel mai mare parc fotovoltaic din Europa va fi construit în România

Sursa foto: enelx.com

Susține Ecopresa, distribuie!

Cel mai mare parc fotovoltaic din Europa va fi construit în România. Parcul se va afla în județul Arad, iar lucrările de construcție a lui se planifică să înceapă anul viitor.

Proiectul va avea o putere instalată de 1.044MW, având în plan să includă o soluție de ultimă generație de stocare a energiei. Producția anuală de energie a acestui parc fotovoltaic va acoperi necesarul de energie pentru peste un milion de gospodării și va genera peste 500 de noi locuri de muncă în următorii trei ani. Energia generată va fi vândută către consumatori comerciali și industriali prin Acorduri de Cumpărare de Energie pe termen lung, scrie green-report.ro.

Parcul fotovoltaic se află în etapa finală de dezvoltare, urmând ca până în iunie 2023 să înceapă construcția. Compania „Rezolv Energy” evaluează deja soluții tehnologice și opțiuni de finanțare prin împrumut.

Parcul fotovoltaic va fi proiectat, construit și operat la cele mai mari standarde sociale, de mediu și de guvernanță (ESG), cu un accent deosebit pe integrarea activităților agricole din perimetru. Mare parte din terenul agricol de slabă calitate va fi transformat în pășune, fiind astfel controlată vegetația în exces. Cercetări recente din Statele Unite au demonstrat beneficiile acestei soluții, confirmând că randamentul general al pășunilor din cadrul parcurilor fotovoltaice este similar cu cel al pășunilor din câmp deschis. Proiectul va căuta, de asemenea, să încorporeze apicultura și alte măsuri pentru a crește biodiversitatea.


Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu