fbpx

Continuă lupta cu ambrozia

 Continuă lupta cu ambrozia

Foto: Internet

Susține Ecopresa, distribuie!

Ambrozia va fi distrusă, iar autoritățile vor întreprinde măsuri pentru diminuarea riscurilor provocate sănătății oamenilor de această buruiană.

În acest sens, Guvernul a aprobat Regulamentul privind combaterea și prevenirea răspândirii plantei, dar și un Plan de acțiuni pentru implementarea acestuia. Măsurile au fost luate la inițiativa premierului Pavel Filip, care a solicitat introducerea ambroziei în lista plantelor interzise.

Potriviti unui comunicat al Guvernului, până la data de 30 mai a fiecărui an, Inspectoratul pentru Protecţia Mediului, Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor și Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică vor fi responsabile pentru identificarea locurilor pe care crește buruiana și monitorizarea curățirii acestora.

În perioada cuprinsă între răsărirea plantei şi sfârşitul perioadei de vegetaţie, responsabilii de gestionarea terenurilor vor fi obligați să distrugă buruiana prin cosire, smulgere sau tratare cu produse de uz fitosanitar.

Dacă nu vor respecta regulamentul, persoanele responsabile vor fi sancționate cu o amendă de până la 1500 de lei, iar dacă acestea nu vor putea fi identificate, obligația de a întreține terenul va reveni autorităților publice locale.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!