fbpx

Concurs internațional: Povestește într-un minut cât de importantă este apa subterană pentru tine

 Concurs internațional: Povestește într-un minut cât de importantă este apa subterană pentru tine

Imagine de rony michaud de la Pixabay

Susține Ecopresa, distribuie!

Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, care a fost marcată ieri, 22 martie, și care a fost dedicată apelor subterane, organizația internațională UN Water a inițiat un concurs pentru a accentua importanța surselor de apă care se află sub pământ. Concursul este internațional și la el poate participa oricine.

Pentru a participa la concurs, doritorii trebuie să realizeze un filmuleț de cel mult 60 de secunde în care să descrie povestea unei surse de apă subterană și cât este ea de importantă. Genericul concursului este „Să facem invizibilul vizibil!”

Iată ce trebuie să faci:

– mergi pe teren;
– folosește telefonul orizontal;
– scrie povestea apei tale subterane

Povestea trebuie încărcată pe canalele de comunicare cum ar fi YouTube, Instagram, Facebook și transmisă pe adresa mygroundwaterstory@un-igrac.org.

Primele cinci cele mai convingătoare povești vor fi prezentate la sfârșitul anului în fața unui public de 300 de persoane ale Summitului ONU.

Ce sunt apele subterane?

Resurse de neprețuit, adânc ascunse sub pământ, apele subterane au un rol esențial în susținerea și continuarea vieții pe Terra. Acestea asigură alimentarea cu apă a populației, ecosistemele terestre și acvatice, dar și desfășurarea altor activități umane.

Apele subterane se găsesc în acvifere, respectiv în formațiuni geologice cu premise favorabile acumulării unor volume importante de apă.

Apele subterane constituie cel mai mare rezervor de apă dulce din lume. Acestea reprezintă mai mult de 97% din rezervele de ape dulci disponibile pe glob (excluzând gheţarii și calotele glaciare), iar restul de 3% este constituit din apele de suprafaţă (în principal lacuri, râuri, zone umede), notează rowater.ro.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu