fbpx

Circa 3.000 de copaci distruși de furtună săptămâna trecută au fost evacuați din capitală

Susține Ecopresa, distribuie!

Circa 3.000 de arbori, care au fost doborâți în urma precipitațiilor puternice și a vântului din 9 august, au fost deja evacuați din Chișinău. Anunțul a fost făcut de șefa Întreprinderii municipale „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi”, Victoria Covali.

Potrivit șefei „Spațiilor verzi”, lucrările continuă, iar o atenție deosebită se acordă Parcului „Dumitru Râșcanu”, unde este „o situație fără precedent”. Ieri, în teren erau antrenați 206 muncitori, șase echipe de defrișare și toată tehnica de care dispune întreprinderea.

Nu s-au efectuat tăieri sanitare de ani de zile. Venim cu propunerea de înlăturare a mai multor arbori care pot genera pagube materiale și umane. Mai mulți arbori nu pot să-și îndeplinească funcțiile ecologice, ei reprezintă o sursă de pericol real”, a spus Victoria Covali, citată de IPN.

După intemperie, au fost evacuați și depozitați circa 370 de metri cubi de masă lemnoasă.

Amintim că pe 9 august, sectoarele Râșcani și Ciocana din capitală au fost lovite de o furtună. Vântul puternic a scos din rădăcini mii de copaci, precipitațiile abundente au inundat subsoluri și a provocat pagube materiale semnificative. Potrivit autorităților, pagubele sunt estimate la circa 20 de milioane de lei.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu