fbpx

Centrala nucleară de la Cernobîl ar fi fost deconectată de la rețeaua electrică de către trupele ruse

 Centrala nucleară de la Cernobîl ar fi fost deconectată de la rețeaua electrică de către trupele ruse
Susține Ecopresa, distribuie!

Substanțe radioactive ar putea fi eliberate din centrala nucleară de la Cernobîl, deoarece sistemul nu poate răci combustibilul nuclear uzat, după ce întreaga centrală ar fi fost deconectată de la rețeaua de electricitate de către forțele ruse staționate în zonă, a anunțat miercuri compania nucleară ucraineană de stat Energoatom, citată de Reuters și g4media.ro.

Lucrările pentru repararea conexiunii și restabilirea energiei centralei, care a fost ocupată de trupele ruse, nu au fost posibile, deoarece luptele sunt în desfășurare, se arată în comunicat.

Autoritățile ucrainene spun că nu știu care sunt nivelurile de radiații la centrala nucleară de la Cernobîl și nu au control nici asupra centralei de la Zaporizhzhia, de când ambele au fost capturate de trupele ruse, mai transmite Reuters.

Ministrul energiei, Herman Halushchenko, a declarat miercuri că Ucraina nu aflat nimic în legătură cu ce se întâmplă la Cernobîl de când centrala a fost capturată de ruși și că autoritățile ucrainene nu au niciun control asupra a ceea ce se întâmplă la centrala nucleară ocupată Zaporizhzhia.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!