fbpx

Bombă ecologică în Germania. Tone de pește au pierit într-un râu din motive necunoscute

Susține Ecopresa, distribuie!

Tone de peşti morţi au ajuns în ultimele două săptămâni pe malurile râului Oder, situat la graniţa dintre Germania şi Polonia. Prima tranşă a rezultatelor testelor asupra peştilor morţi şi a apei din râu, realizate de un laborator al statului german, a confirmat că acestea nu conţin valori semnificativ ridicate de metale grele cum ar fi mercurul, scrie Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Ministrului Mediului din landul Brandenburg, Sebastian Arnold, a menționat că experţii nu pot spune încă dacă moartea masivă a peştilor din râu a avut doar o singură cauză. „Am detectat un conţinut ridicat de sare şi un conţinut ridicat de oxigen”, a adăugat el.

Laboratorul oficial examinează mostre suplimentare de apă din zile diferite şi din puncte diferite de măsurare, precum şi mostre suplimentare din carcase de peşte. Rezultatele testelor regulate din ultimele 31 de zile de pe site-ul agenţiei arată că anumite valori din râu s-au schimbat dramatic începând cu 7 august. Conţinutul de oxigen, valoarea pH-ului, turbiditatea şi alte valori au crescut brusc, în timp ce cantitatea de azot nitrat a scăzut semnificativ.

Moartea peştilor a dus la avertismente privind o eventuală catastrofă ecologică şi la acuzaţii reciproce între Germania şi Polonia în ceea ce priveşte raportarea cu întârziere a problemei.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu