fbpx

Atenție! Vânatul este strict interzis în perioada stării de urgență

Susține Ecopresa, distribuie!

Vânatul este strict interzis în perioada stării de urgență, informează Mediului. O decizie în acest sens a fost luată la ședința Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, organizată vineri, 25 februarie 2022.

În context, Ministerul Mediului informează că se suspendă desfășurarea oricărui tip de vânătoare în fondul cinegetic național pe perioada stării de urgență, prin derogare de la prevederile art. 29 alin.(1) a Legii vânătorii și fondului cinegetic nr. 298/2018.

Astfel, orice tip de vânătoare sau tentativă de a vâna, constatate de către Inspectoratul pentru Protecția Mediului (IPM) în perioada stării de urgență se consideră braconaj și se sancționează conform actelor normative. Inspectoratul pentru Protecția Mediului va controla asupra respectării interdicțiilor vizate.

Sursa: FB/Ion Bulmaga

Parlamentul Republicii Moldova a declarat stare de urgență pe întreg teritoriul țării, pe o perioadă de 60 de zile, începând cu 24 februarie 2022. Documentul prevede că, pe perioada stării de urgență, Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova va emite dispoziții care sunt obligatorii și executorii pentru conducătorii autorităților administrației publice centrale și locale, ai agenților economici, ai instituțiilor publice, precum și pentru cetățeni și alte persoane aflate pe teritoriul Republicii Moldova.

Conform Hotărârii, pe perioada stării de urgență se instituie un regim special de intrare şi ieșire din ţară, de folosire a spaţiului aerian; se instituie un regim special de circulație pe teritoriul țării, inclusiv în ceea ce privește circulația și controlul mărfurilor.

De asemenea, proiectul prevede expulzarea de pe teritoriul țării a persoanelor a căror prezență poate afecta asigurarea ordinii publice și securității statului; stabilirea unui regim special de lucru pentru agenți economici și instituții publice; interzicerea desfășurării adunărilor, manifestărilor publice și altor acțiuni de masă; coordonarea activității mijloacelor de informare în masă; gestionarea fluxurilor migraționale, precum și alte măsuri.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!