fbpx

Aprobat! În Republica Moldova va fi creat Parcul Național „Nistrul de Jos”

 Aprobat! În Republica Moldova va fi creat Parcul Național „Nistrul de Jos”

Imagine simbol

Susține Ecopresa, distribuie!

Crearea Parcului Național „Nistrul de Jos” a fost aprobată de Parlament. După Instituția Publică Parcul Național ”Orhei”, acesta va deveni al doilea Parc Național în Republica Moldova.  

Deputații, cu 89 de voturi, au adoptat LEGEA pentru fondarea Parcului Național „Nistrul de Jos” și pentru modificarea Legii privind fondul ariilor naturale protejate de stat.

Parcul va fi creat în vederea protejării spațiului geografic terestru și acvatic cu diferite peisaje și complexe naturale, specii de plante și animale autohtone de importanță națională și internațională, destinat utilizării în scop științific, recreativ, economic, cultural, instructiv și educativ.

Potrivit specialiștilor, această zonă este unică din perspectiva diversității de plante și animale, iar inițiativa de creare a Parcului Național aparține comunităților din regiunea respectivă.

Parcul Național ”Nistrul de Jos” va avea o suprafață de 61883,99 ha și va fi amplasat în hotarele administrativ-teritoriale ale mai multor localități din raioanele Ștefan Vodă și Căușeni și va cuprinde patru localități din stânga Nistrului.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!