fbpx

ANSA cere protejarea specială a animalelor în perioada caniculară

 ANSA cere protejarea specială a animalelor în perioada caniculară

Ferma de animale de la Zăbriceni, Edineț

Susține Ecopresa, distribuie!

În contextul avertizării meteorologice privind vremea caniculară emise de către Serviciul Hidrometeorologic de Stat, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a dispus restricționarea, în perioada 30 iunie – 6 iulie, a transporturilor internaționale și naționale de animale vii pe teritoriul Republicii Moldova.

Totuși, transportul național al animalelor (din exploatații autohtone) se va permite doar în intervalul orelor 21.00-08.00, cu condiția alocării spațiului suplimentar de cel puțin 20% pentru fiecare animal transportat.

Astfel, proprietarii și îngrijitorii de animale sunt atenționați că trebuie să ia măsuri rezonabile de protecție a animalelor din proprietate, oferindu-le o furajare și adăpare corespunzătoare. Aceștia trebuie să verifice starea animalelor la intervale regulate şi trebuie să întreprindă măsuri corespunzătoare situației, astfel încât să nu supună riscurilor inutile animalele.

Cel mai eficient adăpost în perioadele de căldură extremă trebuie să protejeze de razele directe ale soarelui şi să permită vântului să răcorească animalele, aceste criterii fiind extrem de importante atunci când se optează pentru tipul şi locaţia adăpostului. În condiții de temperaturi ridicate, se recomandă creşterea spaţiului alocat per cap de animal cu minimum 20%.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu