fbpx

VIDEO/ Deșeurile de la un spital în care sunt internați bolnavi cu COVID-19, aruncate la tomberon. Ce spune administrația

 VIDEO/ Deșeurile de la un spital în care sunt internați bolnavi cu COVID-19, aruncate la tomberon. Ce spune administrația
Susține Ecopresa, distribuie!

Pe o rețea de socializare au fost distribuite imagini video în care se vede cum un lucrător medical aruncă deșeuri la un tomberon destinat blocurilor locative. În descrierea imaginilor se afirmă că angajatul medical ar fi de la spitalul clinic al Ministerului Sănătății, unde la moment sunt tratați bolnavi cu coronavirus. Directorul spitalului însă afirmă că pentru tratatea deșeurilor de la acești bolnavi spitalul a contractat o companie specializată și acestea nu ajung în tomberoanele comune.

„Am contractat o companie care colectează aceste deșeuri în containere speciale. Deșeurile sunt colectate și transmise în saci galbeni speciali”, a explicat Gheorghe Țurcanu, directorul IMSP Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Potrivit acestuia, când mașinile companiei vin să ia deșeurile se dezinfectează și acestea, iar după colectare și hainele angajaților sunt aruncate. Totodată, Țurcanu a precizat că va verifica imaginile care sunt distribuite pe rețeaua socială.

Mai jos puteți vedea imaginile video:

Anterior, Cristina Stratulat, comunicatoarea ministerului Sănătății, a precizat că spitalele au contracte cu companii specializate în tratarea deșeurilor medicale.

Citiți și Zece recomandări pentru gestionarea deșeurilor medicale generate de coronavirus

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!