fbpx

Aer poluat în Chișinău și Bălți. Limitele a patru poluanți au fost depășite

 Aer poluat în Chișinău și Bălți. Limitele a patru poluanți au fost depășite

Imagine simbol/france24.com

Susține Ecopresa, distribuie!

Aer poluat din Chișinău și Bălți. În ultimele 24 de ore, s-au acumulat poluanți atmosferici în mai multe regiuni ale orașelor Chișinău și Bălți. Agenția de Mediu susține că această situație se întâmplă inclusiv din lipsă de precipitații și sub influența aerului cald.

Concentraţia maximă a depăşit norma sanitară în Chișinău pentru dioxid de azot de 1,1 – 1,3 ori, în regiunea străzilor Grenoble, T. Vladimirescu, Fântânilor, Calea Ieșilor și bd. Moscova, iar în mun. Bălți pentru dioxid de azot – de 1,1 – 1,3 ori în regiunea străzilor Ștefan cel Mare și N. Cicicalo.

Totodată, concentrația maximă admisibilă pentru media zilnică a fost depășită în mun. Chișinău pentru dioxid de azot de 1,7 ori, monoxid de azot de 1,4 ori, fenol de 1,2 ori, aldehidă formică de 1,2 ori, iar în mun. Bălți pentru dioxid de azot de 1,8 ori, aldehidă formică de 1,6 ori”, anunță Agenția de Mediu.

Normele celorlalți poluanți s-au încadrat în limitele admisibile.

Specialiștii din cadrul Agenției de Mediu prevăd că, în intervalul 15-16 august, influența sectorului cald, vântul deosebit de slab, lipsa precipitațiilor, valorile înalte ale temperaturii aerului și formarea stratului de reținere vor contribui la acumularea poluanților în aer.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu