fbpx

Naturalistul britanic David Attenborough, încrezător că anul 2021 va marca „o schimbare pozitivă” pentru criza climatică

 Naturalistul britanic David Attenborough, încrezător că anul 2021 va marca „o schimbare pozitivă” pentru criza climatică

Foto: europarl.europa.eu

Susține Ecopresa, distribuie!

Naturalistul britanic David Attenborough şi-a exprimat vineri încrederea că 2021 va marca “o schimbare pozitivă” în criza climatică, întrucât nevoia adoptării de măsuri “nu a fost niciodată mai urgentă”, relatează EFE, citat de Agerpres.

Într-un mesaj de Anul Nou, cu prilejul noii serii de filme documentare ce va fi difuzat duminică de postul BBC, Attenborough a subliniat că omenirea poate face mai mult când este unită, cum a demonstrat deja în 2020 în contextul pandemiei de COVID-19.

“Vă vorbesc de acasă, pentru că la fel ca şi voi în marea parte a anului trecut am stat acasă, departe de prieteni, rude şi de accesul lumii la natură”, a spus prezentatorul într-un mesaj care va fi difuzat vineri seară de BBC şi din care mass-media a prezentat anticipat unele extrase.

David Attenborough a recunoscut că ultimele luni au fost pentru mulţi “o provocare”, dar că “reacţia în faţa acestor vremuri extraordinare a demonstrat că, atunci când lucrăm împreună, nu există limite la ceea ce putem obţine”.

“Azi experimentăm o schimbare în domeniului mediului înconjurător cum nu s-a mai văzut, iar nevoia de a lua măsuri nu a fost niciodată mai urgentă. Anul acesta, lumea se va reuni la Glasgow (Scoţia) pentru Conferinţa Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice. Este un moment crucial în istoria noastră”, a subliniat el.

“Acesta poate fi un al schimbării pozitive, pentru noi şi pentru făpturile minunate cu care împărţim planeta”, a precizat naturalistul, care a cerut să facem din 2021 “un An Nou fericit pentru toţi locuitorii planetei noastre perfecte”.

Mesajul său coincide cu lansarea noii serii de filme documentare “A Perfect Planet”, care s-au difuzat timp de patru şi care au fost filmate în 31 de ţări.

Prima seria formată din patru episoade explorează activitatea vulcanilor, a oceanelor şi a luminii solare.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!