fbpx

VIDEO/ „Opriți încălzirea globală, salvați-ne copiii și nepoții.” Un activist din Moldova s-a alăturat inițiativei „Dear World Leaders”

 VIDEO/ „Opriți încălzirea globală, salvați-ne copiii și nepoții.” Un activist din Moldova s-a alăturat inițiativei „Dear World Leaders”
Susține Ecopresa, distribuie!

Igor Hîncu, antreprenor social și activist de mediu, s-a alăturat inițiativei „Dear World Leaders” și a venit cu un mesaj prin care îndeamnă liderii mondiali să fie un model pentru cei din jur și să adopte un mod de viață prietenos mediului și sustenabil.

Dragi lideri mondiali, Familia noastră trăiește de secole în același sat, Floreni, lângă Chișinău. In copilăria bunicului meu, iernile erau lungi si grele. Zăpada ajungea uneori la acoperișurile caselor. Și în timpul verii, ploaia era suficientă pentru a avea recolte bogate. Cum va fi copilăria nepoților mei? Dar a nepoților voștri? Totul depinde de voi, conducătorii lumii. Nu fiți prizonierii populismului și a jumătăților de măsură. Nu lăsați natura să sângereze. Opriți încălzirea globala, salvați-ne copiii și nepoții. Fiți un model pentru cei din jurul vostru. Consumați mai puțină carne, mai puțin lux. Folosiți bicicleta când se poate. Ardeți mai putini combustibili fosili, izolați casele. Investiți-vă timpul nu în distrugerea naturii, ci în relațiile umane. Creați apropiere intre oameni. Dragi lideri mondiali, vă rugam să salvați planeta noastră Pământ”, este mesajul transmis de Hîncu liderilor mondiali.

„Dear World Leaders” este o inițiativă globală PNUD, care își propune să crească gradul de conștientizare cu privire la criza climatică globală, în contextul COP 26 de la Glasgow – și dincolo de acest eveniment.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!