fbpx

VIDEO/ 1600 de hectare de teren, afectate. Pompierii au lichidat peste o sută de incendii de vegetație

 VIDEO/ 1600 de hectare de teren, afectate. Pompierii au lichidat peste o sută de incendii de vegetație
Susține Ecopresa, distribuie!

În ultimele 24 de ore angajații IGSU au intervenit în 145 de misiuni de lichidare a focarelor de vegetație uscată. Cele mai răspândite focare au fost înregistrate în localitatea Slobozia-Horodiște din raionul Rezina, unde focul a nimicit 60 ha de iarba uscată.

Potrivit IGSU, câte 100 de ha au fost distruse la Edineț, Burlănești, precum și în raionul Florești, Trifănești. Angajații IGSU au intervenit pentru a stinge 60 ha de vegetație în raionul Fălești, satul Ilenuța, 70 ha în localitatea, Nicolaevca, raionul Sângerei și 25 ha de teren au fost compromise de foc la Salcia, raionul Taraclia. Totodată, la Mihuleni, raionul Șoldănești flăcările au afectat o suprafață de 280 ha de teren cu vegetație uscată.

Conform datelor colectate din subdiviziunile teritoriale IGSU, pe parcursul zilei de 15 martie în urma izbucnirii focarelor de ardere, în total, în Republica Moldova, au fost nimicite de foc 1600 de ha de teren.

IGSU atenționează populația că focarele de ardere se răspândesc cu repeziciune pe arii extinse, în special în condiții de umiditate redusă și vânt. Oamenii sunt rugați să nu aprindă gunoiul menajer și vegetația, în preajma spațiilor agricole, forestiere, dar și a celor de locuit, pentru a preveni incendiile şi extinderea acestora. În situații de risc cetățenii sunt rugați să apeleze Serviciul 112.


Susține Ecopresa, distribuie!