fbpx

Construcțiile capitale în spațiile verzi ar putea fi interzise

 Construcțiile capitale în spațiile verzi ar putea fi interzise
Susține Ecopresa, distribuie!

Membrii Comisiei juridice au aprobat coraportul pentru un proiect de lege, care propune stabilirea interdicției de a edifica construcții în spațiile verzi ale localităților urbane și rurale. În nota informativă, autorii documentului stipulează că aceste modificări legislative sunt necesare, pentru a stopa actele de corupție și de protecționism.

Astfel, administrația publică locală va putea emite doar autorizații pentru amplasarea obiectivelor şi instalațiilor compatibile cu spațiile verzi,  şi anume a celor pentru practicarea sportului, jocurilor şi odihnei, sau a obiectivelor cu caracter cultural-artistic.

De asemenea, inițiativa legislativă prevede și modificarea Codului contravențional, pentru sancționarea faptelor de construcție sau amplasare neautorizată a obiectivelor pe teritoriul spațiilor verzi, proprietate publică. Totodată, se propune ca nu doar Inspectoratul pentru Protecția Mediului să constate și să sancționeze amplasarea neautorizată a obiectivelor pe teritoriul spațiilor verzi, ci și administrația publică locală, delegând atribuțiile de agent constatator organelor executive ale APL, iar cele de examinare și sancționare – Comisiei administrative constituite pe lângă APL.

Proiectul urmează să fie propus spre aprobare în prima lectură plenului Parlamentului.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!