fbpx

Victorie! Arenda pădurilor interzisă

Susține Ecopresa, distribuie!

Guvernul Republicii Moldova, în ședința de astăzi, 15 iunie 2016, a aprobat modificările la Regulamentul privind arenda fondului forestier. Astfel, a fost interzisă arenda forestieră, a fost majorat de peste cinci ori.

Potrivit ministrului Mediului, Valeriu Munteanu, acestor modificări mulți  s-au opus.  „Alte iniţiative imperioase, îndreptate spre consolidarea şi dezvoltarea fondului forestier, vor fi promovate în cel mai scurt timp”, a menționat Munteanu.

„Este o victorie incredibilă”, a spus pentru Ecopresa.md, Alecu Reniță, președintele Mișcării Ecologiste din Moldova.

„Felicit toți ecologiștii, organizațiile neguvernamentale, jurnaliștii, oamenii de bună credință care au participat activ și au contribuit la stoparea înstrăinării fondului forestier național, prin așa-numita arendă. În mod deosebit, din partea MEM, a revistei NATURA, transmit mulțumiri ministrului Mediului, Valeriu Munteanu, pentru că a dat curs demersurilor noastre și a ținut piept presiunilor enorme pentru a obține câștig de cauză în această bătălie inegală cu profitorii care și-au construit vile și palate în pădurile statului”, a declarat Alecu Reniță.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!