fbpx

Situație excepțională în municipiul Chișinău. Toți să rămână acasă

 Situație excepțională în municipiul Chișinău. Toți să rămână acasă

Potop de ninsoare în aprilie. Chișinău, 21 aprilie 2017. Foto:ecopresa.md

Susține Ecopresa, distribuie!

Situație excepțională pe teritoriul municipiului Chișinău – a scris pe pagina sa de socializare primarul Dorin Chirtoacă.

Situația excepțională și apelul de a nu ieși din locuințe sunt anunțate și de Departamentul Situații Excepționale al R. Moldova.

Potrivit edilului, în dimineața zilei de 21 aprilie 2017, ora 6.00, în municipiu au fost constatați încă 500 de copaci prăbușiți și 20 de piloni doborâți. Alte consecințe ale ninsorii abundente sunt 60 de fire electrice rupte, 315 deconectări de la curentul electric, linii de contact ale troleibuzelor avariate.

Drumuri blocate sunt atât în capitală (str. Muncești, București, V. Lupu, Gh. Asachi etc.), cât și drumurile spre suburbii.

Transportul public nu circulă atât din cauza arborilor prăbușiți, dar și a stratului de zăpadă, troleibuzele nu pot ieși la linie. Șase unități din Parcul nr. 3 au pornit pe traseu, dar care s-au blocat în apropiere. Autobuzele nu au putut ajunge in suburbii.  

Primarul a îndemnat oamenii să ajute la deszăpezirea din preajma locuințelor și pentru înlăturarea crengilor rupte până la primul drum public.

Se prognozează că ninsoarea va continua până la mijlocul zilei de 21 aprilie 2017, ceea ce va permite depășirea treptată a consecințelor acestei calamități naturale.

Dorin Chirtoacă a anunțat că serviciile vor acționa în ordine pentru înlăturarea arborilor prăbușiți, deblocarea principalelor artere, reconectarea la rețeaua electrică, restabilirea circulației transportului public.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

2 Comments

Comments are closed.