fbpx

Scumpiri pentru vânători. Fiecare va plăti câte 2500 de lei pentru dreptul de împușcare a unui mistreț

 Scumpiri pentru vânători. Fiecare va plăti câte 2500 de lei pentru dreptul de împușcare a unui mistreț

Imagine simbol

Susține Ecopresa, distribuie!

Vânătorii care vor ieși să împuște mistreți vor plăti câte 2500 de lei, fiecare. Prevederea se regăsește în hotărârea de Guvern pentru aprobarea actelor normative cu privire la constituirea și gestionarea fondului cinegetic național.

Astfel, dacă înainte tariful de 2500 de lei pentru  o zi de vânătoare era achitat de un grup de vânători, pe viitor, taxa va fi achitată de fiecare vânător participant cu drept de împușcare. Adică, dacă cinci vânători ies după mistreți într-o zi, atunci fiecare dintre ei trebuie să achite câte 2500 de lei pentru dreptul de a ieși la vânătoare pentru o zi, indiferent dacă va vâna ceva sau nu.

Precizăm că, autorizația de vânătoare se eliberează pentru o zi de vânătoare și pentru dreptul de a împușca un singur mistreț.

În nota informativă a proiectului, se menționează că modificarea se face cu scopul acoperirii  costurilor pentru organizarea și desfășurarea activității de vânare a mistrețului, cheltuieli care la momentul actual, în mare parte sunt suportate de autoritățile publice (Agenția „Moldsilva”, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor) și mai puțin de către participanții la vânătoare.

„Având în vedere necesitatea eficientizării utilizării banului public, se propune ca „tariful de 2500 de lei pentru o autorizație” să fie achitat de către fiecare vânător cu drept de împușcare, care participă la vânătoare”, a precizat în cadrul ședinței de Guvern din 13 octombrie, ministra Mediului, Iuliana Cantaragiu.

Precizăm că pentru sezonul de vânătoare 2021-2022 nu au fost aprobate cotele, astfel, ieșirea la vânat este interzisă.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!