fbpx

Germania: criza „acută” a peștilor morți de pe râul Oder s-a încheiat

 Germania: criza „acută” a peștilor morți de pe râul Oder s-a încheiat

Sursa foto: reuters.com

Susține Ecopresa, distribuie!

Autorităţile din landul german Brandenburg, situat în nord-estul ţării, au raportat săptămâna trecută că situaţia de pe fluviul Oder a început să revină la normal. Nivelurile de oxigen şi clorofilă se apropie din nou de valorile obișnuite, iar pești morți nu au mai fost găsiți, au transmis autoritățile locale germane, citate de Agerpres.

„Criza acută s-a încheiat”, a declarat săptămâna trecută Ministrul regional al Mediului, Axel Vogel, în faţa Parlamentului landului Brandenburg. Micii crabi folosiţi pentru a testa calitatea apei râului Oder indică faptul că ecosistemul fluvial este în curs de vindecare, fapt confirmat și de absența peștilor morți pe parcursul ultimelor zile.

Amintim că, de la sfârșitul lunii iulie, zeci de mii de pești morți au fost adunați în total de pe râul Oder, la granița germano-poloneză. Numai pe malul polonez al râului au fost colectate 100 de tone de pești morți. Inițial, s-a presupus că la baza catastrofei ecologice ar fi stat nivelul ridicat de mercur, însă mai nou se iau în considerare, ca posibile motive, proliferarea algelor toxice și temperaturile ridicate. Cauzele catastrofei de pe Oder rămân în continuare subiect de speculație.


Susține Ecopresa, distribuie!

Marina Tighinean