fbpx

Schimbările de mediu vor putea fi detectate aproape în timp real

 Schimbările de mediu vor putea fi detectate aproape în timp real

Foto: descopera.ro

Susține Ecopresa, distribuie!

Schimbările de mediu naturale și cele cauzate de om vor putea fi monitorizate aproape în timp real. Compania canadiană de date și analiză EarthDaily Analytics Corp. (EDA) va achiziționa de la ABB sisteme de imagistică multispectrale de ultimă generație care vor fi amplasate pe 10 sateliți (inclusiv o rezervă pe orbită) care vor înconjura Pământul. Sateliții vor fi lansați începând cu anul 2023, permițând o acoperire globală zilnică fără precedent a ecosistemelor Pământului.

Odată implementată în rețeaua de sateliți, tehnologia ABB va capta în mod continuu imagini ale maselor terestre ale planetei și ale zonelor maritime vaste pe măsură ce sateliții înconjoară Pământul. Sistemul de analiză, bazat pe inteligența artificială al EDA, va procesa apoi datele culese din aceste imagini pe baza modificărilor înregistrate și va genera date utile care vor include informații despre starea ecosistemelor Pământului, precum și despre impactul generat de schimbările climatice.

Pe lângă faptul că oferă perspective asupra schimbărilor climatice, aceste măsurători i-ar putea ajuta pe oamenii de știință să abordeze unele dintre cele mai mari provocări ale lumii – de la monitorizarea sănătății culturilor până la predicția traiectoriilor incendiilor forestiere. Datele adunate oferă o perspectivă valoroasă care permite un sprijin sporit pentru acțiuni pozitive pentru mediu, inclusiv conservarea și gestionarea sustenabilă a resurselor.


Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu