fbpx

Comunități ecologice, un proiect unic va demara în Olanda

 Comunități ecologice, un proiect unic va demara în Olanda

Grădini verticale sunt o componentă a proiectului Regen Villages

Susține Ecopresa, distribuie!

În Olanda, lângă Amsterdam, se preconizează crearea primei comunități ecologice complet autonome din lume, care își poate asigura singură hrană și electricitate.

Este vorba de un proiect al dezvoltatorului imobiliar ReGen Villages derulat in parteneriat cu firma de arhitectura daneza EFFEKT. Aplicat la scara larga, proiectul poate contribui la rezolvarea unor probleme de actualitate ale omenirii, de la chestiuni de mediu la securitatea alimentara, scrie Inhabitat, citat de Ziare.com.

Comunitatile ReGen Villages, numite si “eco-satele Tesla”, au la baza cinci principii: locuinte care produc mai multa energie decat folosesc; productie locala de alimente ecologice; energie regenerabila si stocarea acesteia; reciclarea apei si a deseurilor; comunitati locale autonome.

Casele construite in cadrul acestor comunitati vor fi prevazute cu panouri fotovoltaice si vor dispune de sisteme pasive de incalzire si racire. Familiile isi vor cultiva propriile fructe si legume in sere conectate la fiecare locuinta. Impreuna, aceste locuinte vor forma un “un eco-sistem local”.

Sere moderne în proiectul Regen Villages
Sere moderne în proiectul Regen Villages
In pietele publice vor exista statii pentru incarcarea electrica a masinilor. De asemenea, proiectul prevedere instalarea unor ferme aquaponice verticale. Satele vor dispune de sisteme comune pentru stocarea apei si pentru reciclarea deseurilor. Sunt prevazute si zone destinate cresterii animalelor, spatiilor de joaca si centrelor culturale.
Proiectul presupune utilizarea resurselor intr-un circuit inchis, in care deseurile rezultate in urma unui proces pot fi folosite ca materie prima pentru un alt proces, a explicat Ehrlich pentru Business Insider.

ReGen Village va demara constructia primei comunitati in aceasta vara, in localitatea Almere din Olanda. Se asteapta ca primele 25 de case vor fi construite pana la sfarsitul anului. Proiectul ar urma sa fie finalizat in 2018.

Fiecare comunitate va fi formata din 100 de familii, pe o suprafata de aproximativ 20 de hectare. Locuitorii pot efectua diverse activitati in folosul comunitatii pentru a beneficia de reduceri la plata taxelor lunare.

Pe langa Olanda, proiecte pilot pot apărea in Suedia, Germania, Norvegia si Danemarca. Exista planuri in faze incipiente pentru crearea unor astfel de comunitati si in China, Africa si Emiratele Arabe Unite.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!