fbpx

Remanieri în Guvern. Ministerul Agriculturii are o nouă conducere

Susține Ecopresa, distribuie!

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare are o nouă conducere. Noul ministru, fostul deputat al Partidului Acțiune și Solidaritate Vladimir Bolea, i-a luat locul lui Viorel Gherciu. Bolea a depus astăzi jurământul în prezența președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, și a prim-ministrei Natalia Gavrilița. 

Prim-ministra Natalia Gavrilița a apreciat contribuția lui Vladimir Bolea în luarea unor decizii-cheie pentru dezvoltarea domeniului agriculturii. „Majoritatea deciziilor au venit, în ultimele 11 luni, ca și inițiative legislative pornite de Comisia parlamentară și de dumneavoastră personal. De aceea, am toată încrederea că această tranziție va fi una firească, ușoară și de bun augur pentru dezvoltarea sectorului agricol și industriei alimentare”, a menționat Natalia Gavrilița la ceremonia de numire a noului ministru.

Începând cu anul 2019, Vladimir Bolea este deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Din 2021 deținea funcția de președinte al Comisiei parlamentare agricultură și industrie alimentară. De asemenea, din 2019, Vladimir Bolea este șeful Delegației Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Interparlamentară a CSI.

Anterior, Guvernul nu a anunțat că intenționează să schimbe conducerea Ministerului Agriculturii. De asemenea, executivul nu a anunțat din timp nici despre ceremonia de numire a noului ministru. „Viorel Gherciu a fost revocat din funcție pentru că a pierdut încrederea primului-ministru”, au comunicat reprezentanții Guvernului pentru AGORA.

Viorel Gherciu a fost numit în funcție pe 6 august 2021 în Guvernul Gavrilița. Fostul ministru este expert în agricultură, din 2018 director al VEREIN Donau Soja în Moldova, responsabil de proiecte de dezvoltarea culturilor de soia.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu