fbpx

Record mondial de energie eoliană, doborât de o turbină „revoluționară”

 Record mondial de energie eoliană, doborât de o turbină „revoluționară”

Sursa foto: Twitter

Susține Ecopresa, distribuie!

Un nou model de turbină eoliană a doborât recordul mondial pentru cea mai mare cantitate de energie generată într-o perioadă de 24 de ore. Potrivit companiei Siemens Gamesa, o singură turbină poate alimenta 18 mii de gospodării sau o mașină Tesla Model 3 pentru mai mult de 1.600.000 km. Prototipul său offshore 14-222 DD a generat 359 de megawați – oră într-o singură zi, transmite Mediafax.

Progresul în domeniul energiei regenerabile a fost realizat cu ajutorul unui set de palete „revoluționare”, care sunt turnate într-o singură bucată de rășină reciclabilă. Noua turbină are, de asemenea, un diametru mai mare al rotorului, care asigură o producție de peste 25% mai mare decât turbinele eoliene existente în prezent pe piață, potrivit Independent.

Cu fiecare nouă generație a tehnologiei noastre de turbine offshore cu acționare directă, care utilizează mai puține piese mobile decât turbinele cu angrenaje, îmbunătățirile aduse componentelor au permis o performanță mai mare și au menținut, în același timp, fiabilitatea”, a scris Siemens Gamesa într-o fișă informativă pentru cel mai recent prototip de turbină. „Cu o nevoie tot mai mare de a face față provocărilor climatice, vânturile schimbării ne alimentează mai mult ca niciodată”, a menționat Siemens Gamesa.

Tehnologia Recyclable Blade a fost deja utilizată într-o generație anterioară de turbine, fiind lansată în premieră în septembrie 2021. Aceasta a fost utilizată pentru prima dată în scop comercial într-o instalație eoliană offshore în iulie 2022, gestionată de RWE Renewables.

Demonstrăm că, în calitate de lideri ai revoluției offshore, ne angajăm să facem ca invențiile tehnologice disruptive să devină viabile din punct de vedere comercial cu ritmul pe care îl cere urgența climatică”, a declarat Marc Becker, CEO al Siemens Gamesa Offshore Business Unit. „Cu Recyclable Blade la dispoziția clienților noștri, putem crea o economie circulară corectă”, a adăugat Marc Becker.

Noua turbină 14-222 DD urmează să intre în producție în 2024. Siemens Gamesa susține că are comenzi pentru parcuri eoliene în largul coastelor Taiwanului, SUA și Marea Britanie.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Daniela Morari