fbpx

Plantăm fapte bune la Bălăbănești: Și-au propus să planteze 16 mii de puieți într-o zi

 Plantăm fapte bune la Bălăbănești: Și-au propus să planteze 16 mii de puieți într-o zi
Susține Ecopresa, distribuie!

Inițiativa Plantăm fapte bune în Moldova îți propune să planteze 16 mii de puieți pe luncă râulețului Bălțata din satul Bălăbănești. Copacii vor fi sădiți pe o suprafață de cinci hectare și vor forma perdeaua forestieră de protecție a râului Bălțata, care este și un afluent al râului Nistru.

Organizatorii precizează că a fost pregătit solul, s-au cumpărat puieții, iar voluntarilor care vor merge la plantat li se va pune la dispoziție hârlețe, mănuși, găleți. Ziua de plantare este programată pentru sâmbătă, 27 noiembrie.

Pentru doritorii de a participa va fi organizat transport colectiv din Chisinau spre terenul plantării. Cei care vin cu mașina personală și mai au locuri, sunt rugați să anunțe pe pagina evenimentului. Tot aici organizatorii vor reveni cu detalii despre transport.

Potrivit programului, la ora 9:30 va avea loc întâlnirea pe teren. Participanții vor fi repartizați în echipe și li se va explica cum se plantează corect. De la ora 10:00 până la 13:00, acțiunea propriu-zisă de plantare. La 13:00 – prânzul; „Ne delectăm cu ceva gustos, bem un ceai sau o cafea caldă, ne tragem sufletul și mai plantăm, cât mai putem”, spun organizatorii.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!