fbpx

Oamenii blocați, Natura dezlănțuită. Concurs internațional de fotografie

 Oamenii blocați, Natura dezlănțuită. Concurs internațional de fotografie
Susține Ecopresa, distribuie!

Pentru a sărbători Ziua Mondială a Mediului 2020, Comisia Economică pentru Europa a Organizației Națiunilor Unite (UNECE) a lansat „Oamenii blocați, NATURA Dezlănțuită: Un concurs global de fotografie despre floră și faună pe vremea COVID-19 în sprijinirea restaurării ecosistemelor ”.

Acest concurs de fotografie își propune să sensibilizeze privind viteza alarmantă cu care habitatele naturale ale speciilor dispar în toată lumea și să promoveze conservarea ecosistemelor și a biodiversității ca piatră de temelie a Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă și a Deceniului Națiunilor Unite privind restaurarea ecosistemelor.

„ Pandemia COVID-19 ne-a oferit tuturor o ocazie de a reconsidera relația noastră cu mama natură. În aceste perioade de izolare, am văzut cum ne-am putea reconecta cu Natura și, prin ea, cu noi înșine. Dar am învățat, de asemenea, să ne temem ce se întâmplă atunci când nu respectăm și protejăm Natura. Viitorul nostru este împletit cu al ei. Trebuie să acționăm colectiv și să punem capăt distrugerii habitatelor naturale și a biodiversității. Este timpul pentru natură”, a remarcat Secretarul executiv al UNECE, doamna Olga Algayerova.

Concursul va fi deschis pentru depuneri până la 15 septembrie 2020 și invită toată lumea, de la fotografi amatori până la profesioniști, indiferent de vârsta, sexul sau naționalitatea lor. Fotografiile pot fi trimise prin intermediul acestui site web.

Aplicările vor fi evaluate de un grup format din membri ai Birourilor Comitetelor UNECE pentru Păduri și Industrie Forestieră și Politica de Mediu, precum și de un fotograf de natură. Cele mai bune 13 fotografii vor fi prezentate în calendarul UNECE pentru 2021 și prezentate la o expoziție specială la Palais des Nations, Geneva, la sfârșitul toamnei 2020.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!