fbpx

O grădiniță din Ungheni va fi încălzită cu energie geotermică

Susține Ecopresa, distribuie!

Grădiniţa „Licurici” din oraşul Ungheni va beneficia de o investiție de 1,2 milioane de euro, grație unui proiect finanţat de Uniunea Europeană. Instituţia preşcolară va reabilitată, reutilată şi urmează să fie…

Proiectul „Energii Regenerabile şi Eficienţă Energetică pentru Clădirile Publice”, în cadrul căruia au loc lucrările, este implementat de ONG-ul „ASSTREIA”, beneficiar fiind Primăria oraşului Ungheni. Se așteaptă că prin investițiile efectuate se va contribui la o economie semnificativă la întreținerea instituției preșcolare şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră (CO2) până la 100%. Energia electrică va fi oferită de panourile solare fotovoltaice instalate pe acoperişul grădiniţei. Pentru a asigura eficienţa energetică a lucrărilor menţionate, în proiect este prevăzută termoizolarea tuturor pereţilor exteriori ai clădirii cu materiale de înaltă calitate. Prin intermediul proiectului, grădiniţa va beneficia şi de lucrări secundare de reparaţie a sistemelor inginereşti din subsol, sistemelor de încălzire şi iluminare.

Potrivit implementatorilor, proiectul va îmbunătăţi condiţiile de cazare şi educare a peste 375 de copii şi 56 de angajaţi din grădiniţă, iar datorită parcului de panouri fotovoltaice grădiniţa va putea livra energie electrică localităţii.

Pentru realizarea activităților Uniunea Europeană oferă o finanțare de 71,5% din costul total al proiectului, care reprezintă 1,2 milioane de euro. Restul sumei va constitui contribuţia Primăriei oraşului Ungheni, transmite Ecopresa.md, cu referire la un comunicat al ONG-ului „ASSTREIA”.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!