fbpx

Muzeul Național de Istorie va promova turismul arheologic, istoric și cultural folosind tehnologiile informaționale

 Muzeul Național de Istorie va promova turismul arheologic, istoric și cultural folosind tehnologiile informaționale
Susține Ecopresa, distribuie!

Muzeul Național de Istorie a Moldovei va promova turismul arheologic, istoric și cultural folosind tehnologiile informaționale. În acest sens, instituția a semnat un acord de parteneriat cu Primăria orașului Nessebar, Bulgaria privind acordarea unui grant în legătură cu proiectul „Pagina de arheologie, istorie și cultură a Mării Negre – ARHICUP”.

Obiectivul proiectului ARHICUP este promovarea turismului arheologic, istoric și cultural din regiunea Mării Negre prin prezentarea patrimoniului bogat și a moștenirii culturale într-un mod coerent, folosind tehnologiile informaționale.

Portalul web care urmează a fi creat în cadrul proiectului, va prezenta modelele 3D ale siturilor arheologice, clădiri, monumente și săpături. Portalul va include, de asemenea, un sistem integrat de bibliotecă, o colecție digitalizată de hărți vechi și un SIG bazat pe WEB pentru georeferențierea obiectelor prezentate.

Menționăm că proiectul ARHICUP  este finanțat prin Programul operațional comun de cooperare transfrontalieră în cadrul Instrumentului european de vecinătate „Bazinul Mării Negre 2014-2020”, axa prioritară 1.1. „Promovarea comună a afacerilor și antreprenoriatului în domeniul turismului și culturii” care va dura 24 de luni.

Partenerii Muzeului Național de Istorie a Moldovei în cadrul proiectului sunt Municipalitatea Nessebar, Bulgaria și Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța, România.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!