fbpx

Manifestaţiile săptămânale pentru climă, iniţiate de Greta Thunberg, s-au mutat în mediul online

 Manifestaţiile săptămânale pentru climă, iniţiate de Greta Thunberg, s-au mutat în mediul online

sursa: Facebook

Susține Ecopresa, distribuie!

Grevele şcolare conduse de activista climatică Greta Thunberg s-au mutat pe Twitter din cauza epidemiei de coronavirus, relatează vineri Press Association, citat de Agerpres.

Înaintea obişnuitelor manifestaţii săptămânale pentru creşterea conştientizării privind schimbările climatice, tânăra de 17 ani le-a cerut tinerilor care o urmăresc să evite adunările mari şi să facă campanie în mediul online.

Sute de tineri manifestanţi au publicat fotografii cu ei folosind hashtag-ul #ClimateStrikeOnline pentru a demonstra că au lipsit de la şcoală.

Ea a replicat vineri pe Twitter: „Grevă şcolară, săptămâna 82. Pe timp de criză, ne schimbăm comportamentul şi ne adaptăm la noile circumstanţe pentru binele societăţii”.

Activista suedeză Isabelle Axelsson a publicat o fotografie cu ea ţinând un afiş şi a scris un mesaj: „În faţa pandemiei de coronavirus nou este important să avem grijă de noi şi de ceilalţi şi să reducem riscul. Acesta este motivul pentru care mă înscriu la greva digitală Fridays For Future”.

Într-un interviu acordat Press Association, Axelsson a declarat: „Deoarece multe persoane sunt expuse riscului din cauza bolii COVID-19, este important să ascultăm de ştiinţă şi de sfaturile experţilor şi să evităm mulţimile mari care ar creşte riscul de răspândire a noului coronavirus. Greva online este pentru noi o modalitate de a participa la manifestaţii fără a ne pune pe noi şi pe alţii în pericol de îmbolnăvire”.

„Este important să continuăm să vorbim despre criza climatică indiferent de situaţie, deoarece criza climatică va continua până când vor fi luate măsuri adecvate. Trebuie să continuăm să punem presiune pe politicieni şi pe oamenii aflaţi la putere”, a adăugat activista.

Greta Thunberg a scris pe Twitter că deşi tinerii sunt „cei mai puţin afectaţi de acest virus” trebuie să acţioneze în mod solidar. „Noi, tinerii, suntem cei mai puţin afectaţi de acest virus, dar este esenţial să acţionăm solidar cu cei mai vulnerabili şi în interesul societăţii”.

Un număr tot mai mare de ţări interzic adunările publice ca parte a eforturilor de a reduce răspândirea virusului.

Activista suedeză pentru mediu Greta Thunberg, fondatoarea mişcării “Fridays for Future”, le-a cerut săptămâna aceasta tinerilor activişti să-şi mute online manifestaţiile săptămânale pentru climă din cauza epidemiei de coronavirus.

Mişcarea “Fridays for Future” îi invită pe politicieni să îi asculte pe oamenii de ştiinţă în domeniul climei şi să ia măsuri urgente împotriva încălzirii globale.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!