fbpx

Găgăuzia deschisă pentru Convenţia primarilor pentru climă şi energie

 Găgăuzia deschisă pentru Convenţia primarilor pentru climă şi energie

În oficiul COM EAST, de la dreapta spre stânga –  Vadim Ceban, prim-vicebaşcan UTA Găgăuzia, Victor Parlicov, expert naţional COM EAST Moldova, Irina Plis, expert de sprijin COM EAST Moldova

Susține Ecopresa, distribuie!

O structură de sprijin pentru semnatarii Convenţiei primarilor pentru climă şi energie (Covenant of Mayors) va fi creată în Găgăuzia, iar primăriile din UTAG vor fi încurajate să adere la această iniţiativă europeană.

Aceste şi alte aspecte de cooperare au fost discutate de către Victor Parlicov, expert naţional al Convenţiei primarilor în R. Moldova şi Vadim Ceban, prim-vicebaşcanul UTA Găgăuzia. Întâlnirea a avut loc joi, 23 noiembrie 2017, în oficiul COM EAST din Chişinău.

Oficialul din Găgăuzia a menţionat că executivul UTAG este deschis pentru colaborarea cu COM EAST. S‑a convenit ca la următoarea adunare a primarilor din UTA Găgăuzia, în luna decembrie curent, să fie prezentate oportunitățile oferite în cadrul proiectului COM EAST.

Actualmente, din UTA Găgăuzia doar oraşul Ceadîr-Lunga şi-a declarat intenţia de a adera la Convenţia primarilor. Prim-vicebaşcanul Vadim Ceban şi-a exprimat încrederea că și alte localități din Găgăuzia vor fi deschise de a se alătura și a beneficia de suportul UE în cadrul acestei inițiative.

Expertul naţional, Victor Parlicov, a menţionat că întâlnirea desfăşurată este foarte importantă în contextul promovării şi extinderii Convenţiei europene în cât mai multe comunităţi din R. Moldova.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!