fbpx

FOTO/ Un fotograf a surprins un pinguin galben care „nu a fost văzut până acum”

 FOTO/ Un fotograf a surprins un pinguin galben care „nu a fost văzut până acum”

Fotografie de Liam Quinn

Susține Ecopresa, distribuie!

Un fotograf specializat în peisaje și faună sălbatică a împărtășit fotografia unui pinguin galben, care potrivit lui „nu a fost văzut până acum”.

Foto: petapixel.com

Fotograful belgian Yves Adams a surprins pinguinul în timp ce conducea o expediție fotografică de două luni  în Atlanticul de Sud în decembrie 2019, când grupul a făcut o oprire pe o insulă din Georgia de Sud pentru a fotografia o colonie de peste 120.000 de pinguini regi, scrie petapixel.com.

În timp ce descărca niște echipamente de siguranță și alimente, Adams a observat o priveliște neobișnuită pe care nu o mai văzuse până acum: un pinguin cu penaj galben strălucitor.

„Nu mai văzusem și nu auzisem de un pinguin galben până acum”, spune fotograful pentru Kennedy News. „Pe acea plajă erau 120.000 de păsări și acesta era singurul galben de acolo”.

Din fericire pentru fotografi, pinguinul cu aspect tropical a aterizat pe plaja din apropierea grupului, ceea ce înseamnă că aveau o vedere perfectă a acestuia.

Fotografie de Yves Adams/Kennedy News

„Am fost atât de norocoși că pasărea a aterizat chiar acolo unde am fost”, spune fotograful. „Vederea noastră nu a fost blocată de o mare de animale masive. În mod normal, este aproape imposibil să te miști pe această plajă din cauza acestora.

Culoarea ciudată a pinguinului se datorează unei afecțiuni numite leucism, care duce la pierderea pigmentării.

„Acesta este un pinguin leucistic”, spune Adams. „Celulele sale nu mai creează melanină, astfel încât penele sale negre devin de această culoare galbenă și cremoasă.”

Oamenii de știință au descoperit că pigmentul galben din penele pinguinilor este chimic distinct de toate celelalte molecule despre care se știe că dau culoare penelor.

„Pinguinii folosesc pigmentul galben pentru a atrage colegii și bănuim cu tărie că molecula galbenă este sintetizată intern”, a declarat cercetătorul Daniel Thomas pentru Smithsonian Insider. „[Este] distinct de oricare dintre cele cinci clase cunoscute de pigmentare a penajului aviar și reprezintă o nouă clasă a șasea de pigment de pene. Din câte știm, molecula este diferită de oricare dintre pigmenții galbeni găsiți în dieta unui pinguin.”

Cu toate acestea, în cazul acestui pinguin complet galben, nu este clar dacă penajul său distinctiv face ca pasărea să fie ultra-atractivă sau ultra-respingătoare pentru femei.

Yves a capturat mii de fotografii pe parcursul expediției, care a continuat încă opt săptămâni după această vizionare memorabilă, iar fotograful abia în februarie 2021 a găsit și a editat aceste fotografii.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!