fbpx

FOTO/ În parcul „La Izvor” a început construcția unui stadion de fotbal de plajă

 FOTO/ În parcul „La Izvor” a început construcția unui stadion de fotbal de plajă
Susține Ecopresa, distribuie!

În Parcul „La Izvor”, din sectorul Buiucani al capitalei, a început construcția unui stadion de fotbal pe plajă. Potrivit unui comunicat al Primăriei Chișinău, 80 la sută din suma necesară pentru construcția stadionului va fi oferită de Federația Internațională de Fotbal (FIFA), iar restul sumei, 20% din cost va fi suportat de Federația Moldovenească de Fotbal (FMF).

Lucrările de construire a stadionului urmează să fie finalizate până la 25 iulie 2020. Stadionul urmează să aibă
1100 de locuri, iar în adiacentul acestuia vor fi amenajate terenuri pentru practicarea diferitor genuri de sport: minifotbal, tenis de câmp, volei pe plajă, locuri de joacă pentru copii, precum și o zonă pentru grătare. Aceste obiective vor fi puse la dispoziția locuitorilor urbei.

Primăria susține că în acest anu, în parc urmează a fi reabilitate 2 din cele 4 zone existente din spațiul de agrement. „Aici se prevede reamenajarea aleilor pietonale, cu o lungime totală de 7,8 km și care vor asigura legătura între cele 4 lacuri de pe teritoriul zonei de agrement. De asemenea, proiectul prevede amenajarea unei fântâni arteziene și piste pentru bicicliști”, se spune în comunicatul primăriei.

Referitor la dispozițiile privind construcția stadionului, primăria preciează că la 24 februarie 2020a fost eliberat Certificat de urbanism pentru proiectare, iar la 18 martie 2020 a fost emisă Autorizația de construire.

O decizie privind darea în arendă pe 25 de ani a teritoriului de 0, 7ha pentru stadion, a fost aprobată anterior de Consiliul municipal Chișinău.

img (13)

img (14)

img (15)

img (16)

img (17)

img (18)

img (19)

img (20)

img (21)

img (22)

img (23)

img (24)

img (25)

img (26)

img (27)

img (28)

img (29)

img (30)

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!