fbpx

FOTO/ Nereguli la o carieră de piatră din nordul țării. Ce au depistat polițiști

 FOTO/ Nereguli la o carieră de piatră din nordul țării. Ce au depistat polițiști
Susține Ecopresa, distribuie!

Mai multe ilegalități au fost descoperite la o carieră de piatră din nordul țării de angajații Inspectoratului național de investigații. S-au stabilit mai multe încălcări în privința reflectării în evidența contabilă a bunurilor comercializate, dar și la unitățile de transport utilizate. Neregulile au fost depistate în urma documentării activității agentului economic care gestionează cariera pe parcursul a cinci luni.

Potrivit unui comunicat al poliției, unitățile de transport utilizate de antreprenor nu dispuneau de testările tehnice anuale și acte necesare pentru prestarea serviciului conform genului de activitate, dar și foile de parcurs fiind întocmite cu abateri de la prevederile legale. Concomitent, au fost documentate acțiunile de încărcare și transportare, care contrar prevederilor Codului transporturilor rutiere, se deplasau pe traseele naționale cu depășirea limitelor maxime admise.

În rezultatul acțiunilor constatate a fost sesizată Agenția Națională Transport Auto și Serviciul Fiscal de Stat, pentru efectuarea calculelor privind prejudiciul cauzat și aplicarea sancțiunilor conform competenței.

Totodată, a fost sesizat Centrul Național Anticorupție, pentru stabilirea gradului de implicare a administrației publice locale și altor instituții în acțiuni de protejare, susținere și promovare a schemelor prin care ar fi eliberate autorizații ce determină parametrii învelișului de sol privind bonitatea terenurilor exploatate. Valoarea totală a prejudiciului cauzat se estimează.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!