fbpx

FOTO/ Extrageri de nisip de pe terenuri agricole în Anenii Noi. Prejudiciul adus se ridică la milioane de lei

 FOTO/ Extrageri de nisip de pe terenuri agricole în Anenii Noi. Prejudiciul adus se ridică la milioane de lei
Susține Ecopresa, distribuie!

O companiei ce gestionează o carieră de nisip din raionul Anenii-Noi a cauzat prejudicii materiale de câteva milioane de lei. Potrivit poliției, factorii de decizie ai companiei, au dispus efectuarea lucrărilor de extragere a nisipului de pe teritorii care nu aveau de fapt această destinație.

Astfel, de pe 23 de terenuri cu destinație agricolă, dar și pe o suprafață de 0.20 ha din drumurile de câmp, care constituie proprietate publică, au fost extrase cantități mari de nisip. „Cunoscând despre necesitatea efectuării procedurii de schimbare a destinației terenurilor, aceștia au ignorat prevederile legislației și au continuat lucrările miniere”, se arată într-un comunicat al oamenilor legii.

Reprezentanții Inspectoratul pentru protecția mediului și Institutul de proiectări pentru organizarea teritoriului au constatat că prin acțiunile factorilor de decizie ai companiei a fost cauzat prejudiciu material administrației publice locale, în raza căreia se află terenurile, în sumă de peste 9 milioane de lei, ceea ce constituie proporții deosebit de mari.

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru samavolnicie, adică exercitarea unui drept legitim sau presupus în mod arbitrar şi prin încălcarea ordinii stabilite, fiind cauzate daune în proporţii mari intereselor publice sau drepturilor şi intereselor ocrotite de lege ale persoanelor fizice sau juridice. Dat fiind faptul că aceste acțiuni sunt soldate cu daune în proporţii deosebit de mari, persoanele culpabile de asemenea infracțiune riscă închisoare de la 3 la 8 ani.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!