fbpx

Echipamentele de apă și canalizare, necesare stației de epurare de la Soroca, vor fi importate fără taxe vamale

 Echipamentele de apă și canalizare, necesare stației de epurare de la Soroca, vor fi importate fără taxe vamale

Nistrul la Soroca. Foto: Vadim Şterbate

Susține Ecopresa, distribuie!

Echipamentele de apă și canalizare, necesare pentru implementarea proiectului „Securitatea aprovizionării cu apă și sanitație în Moldova”, vor fi importate în țară în baza unor facilități fiscale și vamale. Regulamentul cu privire la modul de aplicare a acestor facilități la importul și livrările de mărfuri sau servicii destinate implementării proiectului a fost aprobat de Guvern.

Procedurile de achiziții pentru realizarea proiectului „Securitatea aprovizionării cu apă și sanitație în Moldova”, pe care noi îl considerăm unul ambițios și grandios, nu pot fi lansate în lipsa unor reglementări normative ce ar stabili mecanismul de scutire de TVA și de taxe vamale la importul și livrarea pe teritoriul țării a mărfurilor și serviciilor necesare”, a argumentat ministra Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija.

Decizia executivului va facilita inițierea procedurilor de achiziții de servicii și lucrări pentru acest proiect, ce presupune construcția stațiilor de epurare în municipiile Soroca și Comrat și facilități igienice pentru circa 100 de școli și 25 de instituții medicale. „Obiectivul acestui proiect este, în egală măsură, un mediu mai curat și cetățeni mai sănătoși”, a punctat prim-ministrul Dorin Recean.

Proiectul este realizat în conformitate cu prevederile Acordului de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare, care stabilesc că din contul proiectului nu vor fi acoperite TVA și taxele vamale la importul și/sau livrarea pe teritoriul țării a mărfurilor, serviciilor pentru implementarea acestuia.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu