fbpx

Cum poți dona plastic pentru reciclare

 Cum poți dona plastic pentru reciclare
Susține Ecopresa, distribuie!

Tinerii pentru Eco Plastic anunță că doritorii de a dona plastic o pot face doar în cadrul colectărilor mobile. Următoarea va avea loc în weekendul de 20-21 iunie.

Până atunci vor fi contactați toți donatorii care au completat formularul precedent, cei care nu au reușit pot scrie un mesaj pe pagina de Facebook a TEP.

♻️ Regulile de acceptare a plasticului au rămas neschimbate:
– Acceptăm plastic de tipul 2 (HDPE / PE) și 5 (PP).
– Capacele de plastic sunt acceptate inclusiv și cele fără marcaj.
– Ambalajele subțiri încă nu avem posibilitate să reciclăm.
– Plasticul donat trebuie să fie obligatoriu spălat de conținut și etichetele trebuiesc scoase. Dacă totuși ați încercat să îndepărtați eticheta și nu v-a reușit, întrebați echipa TEP în privat cu fotografie cum procedați cu acel obiect.
– Obiectele nemarcate, care nu pot fi identificate din ce tip de plastic sunt compuse NU sunt acceptate, inclusiv tot plasticul de unică folosință: bețișoare, paiuri, linguri, farfurii etc
– 1 kg de plastic este reținut pentru livrare. Pentru fiecare kg în plus puteți cere remunerare (1kg de plastic = 1 săpun din uleiuri vegetale de la Seed it Forward). Dacă epuizăm stocul de săpun, vă aducem datoria la următoarea colectă de plastic.
– Este posibil de solicitat și produse TEP la comandă. În acest caz, TEP va efectua calculele și va anunța cantitatea de plastic necesară spre donare, sau prețul produsului.

https://www.facebook.com/TineriiPentruEcoPlastic/photos/a.170683083667085/711672169568171/?type=3&__tn__=-R
Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!