fbpx

DOC/ Regia „Autosalubritate” amenință autoritățile locale că va elibera câinii din Necropolă dacă nu își va primi banii pentru ultimele luni

Susține Ecopresa, distribuie!

Regia „Autosalubritate” anunță că va scoate animalele adăpostite la Necropola Chișinău în habitaclu dacă autoritățile locale nu îi va achita mijloacele financiare pentru întreținerea patrupezilor. Directorul interimar al întreprinderii, Igor Gîrlea, i-a expediat o înștiințare Direcției locativ-comunale și amenajare prin care îi cere „repetat și insistent” semnarea contractului privind achiziționarea serviciilor de întreținere a câinilor existenți la Necropola de animale și alte servicii similare pentru anul 2022 până la 5 aprilie și achitarea serviciilor prestate pentru ianuarie-martie curent.

De asemenea, întreprinderea avertizează că dacă aceste servicii nu vor fi achitate, va anunța angajații despre reducerea de personal și va înainta o cerere de chemare în judecată pentru încasarea cheltuielilor suportate.

Comunicăm că Întreprinderii, pentru lunile ianuarie-martie 2022, nu i-au fost achitate serviciile de către Direcția generală locativ-comunale și amenajare, contrar deciziei CMC nr. 14/1 din 21.12.2021, Întreprinderea fiind nevoită să întrețină activitatea Secției Necropola de Animale (mâncare pentru câini, salarizarea personalului, colectarea cadavrelor) din veniturile operaționale, obținute de la evacuarea deșeurilor municipale”, se spune în înștiințare.

Amintim că bugetul municipal pentru 2022 prevede 8,5 milioane de lei pentru întreținerea necropolei de animale în timp ce activiștii civici au solicitat ca Regiei Autosalubritate să îi fie acordată doar jumătate din această sumă.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu