fbpx

DOC/ Cotele pentru vânătoare în sezonul 2021-2022, în consultare publică până astăzi

 DOC/ Cotele pentru vânătoare în sezonul 2021-2022, în consultare publică până astăzi

Imagine simbol

Susține Ecopresa, distribuie!

Speciile la care va fi permisă vânătoarea în sezonul 2021-2022 au fost prezentate spre consultare publică de către Ministerul Mediului. Termenul limită pentru comentarii este 12 noiembrie 2021.

Potrivit proiectului de Ordin al Ministerului Mediului, cotele de recoltă pentru unele specii de faună de interes cinegetic, la care vânătoarea este permisă, pentru sezonul de vânătoare 2021-2022, au fost decise reieșind din datele prezentate de Institutul de Zoologie, Agenția de Mediu, Agenția Moldsilva și ca urmare a consultărilor cu gestionarii terenurilor de vânătoare.

Astfel, speciile de iepure de câmp, fazan și porumbel gulerat vor putea fi vânate pe terenurile de vânătoare preponderent neîmpădurite, atribuite asociațiilor de vânători și pescari, de către autoritățile administrației publice locale.

În fondul forestier de stat atribuit în folosință în scop de gospodărire cinegetică (pădure arendată) se va permite vânatul la specia mistreț.

De asemenea, nelimitată va fi cota de recoltare la vulpi și șacali.

Cotele de recoltă vor fi realizate de fiecare gestionar al terenurilor de vânătoare, iar datele actualizate vor fi colectate lunar. Inspectoratul pentru Protecția Mediului va transmite situația actualizată pentru informare Ministerului Mediului și Agenției de Mediu.

Comentariile la proiectul ordinului Ministerului Mediului pot fi depuse la sediul Ministerul Mediului: MD-2004, mun. Chișinău, bd. Ștefan cel Mare 162, sau transmise în adresa electronică dumitru.gorelco@mediu.gov.md, Direcția politici în domeniul biodiversității.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!