fbpx

DOC/ Apa verde în râul Bâc. Ce a stabilit Agenția de Mediu

 DOC/ Apa verde în râul Bâc. Ce a stabilit Agenția de Mediu

Foto: FB/Elena Agrici

Susține Ecopresa, distribuie!

Substanța de culoare verde deversată în râul Bîc nu este toxică pentru mediu. Cel puțin asta arată analizele de laborator ale probelor de apă prelevate de Agenția de Mediu.

„Analizele de laborator efectuate au demonstrat că, colorantul Fluoresceina, utilizat de către furnizorul de energie termică din mun. Chișinău, nu modifică compoziția chimică a apei râului Bâc”. Acesta este inofensiv pentru mediu, iar sub acțiunea directă a razelor solare dispare colorația, scrie în raportul realizat de Agenția de Mediu.

Sursa: mediu.gov.md

Agenția de Mediu precizează că, potrivit analizelor de laborator, în proba de apă (conductă de deversare a apei uzate) nu s-au depistat depăşiri ale valorilor-limită de încărcare cu poluanţi a apelor uzate evacuate în corpurile de apă.

Probele de apă din râul Bâc au fost prelevate de către Agenția de Mediu, pentru a stabili dacă substanța de culoare verde devărsată este sau nu toxică pentru mediu. Acțiunea de verificare a venit după ce în mediul on-line au fost distribuite fotografii cu apa verde din râul Bîc, în zona adiacentă Gării de Nord.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!