fbpx

Cursul „Jurnalism de Mediu” va fi predat și în acest an studenților de la USM

Susține Ecopresa, distribuie!

Cursul facultativ „Jurnalism de Mediu”, inițiat de Asociația Jurnaliștilor de Mediu, va fi predat și în acest an studenților Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova. Orele vor avea loc o dată pe săptămână, în perioada octombrie-martie. Pe studenți îi așteaptă atât ore teoretice, cât și practice – vizite în teren, discuții cu experți/ experte de mediu și realizarea materialelor jurnalistice.

În acest an, cursul este destinat studenților și studentelor din anul întâi care sunt vorbitori atât de limba română, cât și de limba rusă.

Pentru a cunoaște mai exact ce vor învăța la lecțiile de Jurnalism de Mediu, studenții pot participa la prezentarea cursului, care va avea loc la facultate pe data de 11 octombrie, ora 13.00. Ulterior, ei vor putea decide dacă se vor înscrie, completând formularul disponibil aici: https://forms.office.com/e/PSAbJ4g0N2

Ca și în anul precedent, instructoarea de bază va fi directoarea executivă a Asociației Jurnaliștilor de Mediu, Lilia Curchi. Pe durata cursului, vor fi invitați și diferiți experți pe domeniile biodiversitate, gestionarea deșeurilor, resurse acvatice etc.

Acest curs a fost inițiat cu scopul de a contribui la formarea unei noi generații de jurnaliști, capabili și interesați să aducă tematicile de mediu mai aproape de societate.

Cursul „Jurnalism de Mediu” de anul trecut a avut 12 absolvente. Studentele au realizat la curs 40 de materiale jurnalistice, care au fost publicate pe portalul ecopresa.md. La fel, ele au participat la un șir de discuții cu autoritățile de mediu, au efectuat vizite în teren, cunoscând de aproape activitatea Serviciului Hidrometeorologic de Stat, a Grădinii Botanice, Institutului de Ecologie și Geografie, dar și a Rezervației „Plaiul Fagului” din raionul Ungheni.

Despre succesele absolventelor cursului de anul trecut citiți în materialul de mai jos.

FOTO/VIDEO: Abordează probleme ecologice, în materiale jurnalistice, încă de pe băncile universității. Cursul „Jurnalism de mediu” i-a ajutat

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu