fbpx

Cum să îți faci acasă un gel dezinfectant pentru mâini

 Cum să îți faci acasă un gel dezinfectant pentru mâini
Susține Ecopresa, distribuie!

Spălarea pe mâini cu săpun cât mai des ajută la prevenirea răspândirii bolilor infecțioase precum COVID-19. Dar dacă apa și săpunul nu sunt la îndemână, următoarea cea mai bună opțiune, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, este folosirea unui dezinfectant pe bază de alcool.

Datorită răspândirii rapide a noului coronavirus, majoritatea comercianților cu amănuntul nu pot ține pasul cu cererea de dezinfectant de mână. Vestea bună este că aveți nevoie de doar trei ingrediente pentru a vă face propriul dezinfectant de mână acasă.

Potrivit healthline.com, ingredientele de care ai nevoie sunt:

– Alcool sanitar 99%
– Gel de aloe vera
– Uleiuri esențiale de citrice sau mentă, sau suc de lămâie.

Proporțiile pe care trebuie să le respecți pentru un gel dezinfectant eficient

Pentru a face un produs eficient de dezinfectare trebuie să respectați proprția de 2:1 dintre alcool și aloe vera. Astfel, alcool va avea o tărie de 60%, ceea ce reprezintă minimul pentru a ucide majoritatea germenilor.

Astfel, indiferent de flaconul pe care îl folosești, trebuie să torni 3/4 alcool și 1/4 gel de aloe vera. Mai poți adăuga 8 – 10 picături de ulei esențial de citrice, mentă, arbore de ceai sau lavandă.

Puneți toate ingredientele într-un bol, le amesetacți cu o lingură, apoi le „bateți” până obțineți o consistență omogenă de gel, turnați lichidul obținut într-o sticlă goală pentru o utilizare ușoară și etichetați-l „dezinfectant de mână”.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!